Često postavljana pitanja

Kupci

 • Ako naručim više proizvoda na sajtu, da li će mi oni stići zajedno?

Zanateria nema centralno skladište, već se sve kupovine vrše direktno od proizvođača. Ukoliko kupiš više proizvoda od istog proizvođača, postoji mogućnost da stignu zajedno u jednom paketu, ali svakako pre kupovine treba da pogledaš uslove slanja koje je taj proizvođač naveo. Ukoliko, na primer, kupiš pet proizvoda od pet različitih proizvođača, očekuj da će ti stići pet paketa i da ćeš za svaki od tih paketa platiti poštarinu (osim u slučaju da je neki od prodavaca ponudio besplatnu poštarinu).

Ukoliko, na primer, kupiš pet proizvoda od pet različitih proizvođača, očekuj da će ti stići pet paketa i da ćeš za svaki od tih paketa platiti poštarinu (osim u slučaju da je neki od prodavaca ponudio besplatnu poštarinu).

 • Kako mogu da kontaktiram prodavca pre narudžbine?

Prodavcu pre narudžbine možeš postaviti pitanje na dva načina:

 1. Možeš popuniti kratku formu koja se nalazi sa desne strane pored svakog proizvoda i prodavcu će stići tvoja pitanja na email i
 2. Ukoliko misliš da je odgovor na tvoje pitanje važan i za buduće kupce, možeš ga postavitu u okviru sekcije “Pitanja i odgovori” ispod slike proizvoda i odgovor prodavca će biti javan i ostaće vezan za taj proizvod.
 • Kako mogu da kontaktiram prodavca nakon narudžbine?

Prodavcu Nakon narudžbine možeš pisati na dva načina:

 1. Možeš popuniti kratku formu koja se nalazi sa desne strane pored svakog proizvoda i prodavcu će stići tvoja pitanja na email i
 2. U okviru potvrde o narudžbini na sajtu videćeš polje za poruku prodavcu i vaša komunikacija će se nakon poslate poruke odvijati u formi chata.
 • Kada mogu da očekujem da će mi stići naručeni proizvod?

Postoje proizvodi koje prodavci imaju na lageru, ali i proizvodi koji se izrađuju specijalno za kupca tek nakon narudžbine. Zato te molimo da pre svake kupovine pažljivo pročitaš uslove za slanje koje je svaki prodavac upisao ispod proizvoda.

 

Prodavci

 • Mogu li sam sebi da otvorim prodavnicu na Zanateriji?

Ne. Potrebno je da popuniš formu na linku “Postani prodavac” koja se najazi na dnu sajta ili da nam pošalješ mail na zajedno@zanateria.com u kojem ćeš napisati nešto o svojoj proizvodnji i uključiti linkove ka svojim proizvodima ili fotografije. Nakon pregleda prijave, mi ćemo ti se javiti.

 • Da li je to što sam mali proizvođač sa registrovanom firmom dovoljan uslov da mi se otvori prodavnica na Zanateriji?

Jedan od naših najvećih prioriteta je da ponuda Zanaterije bude raznovrsna i vizuelno privlačna kupcima. Nakon pregleda tvoje prijave, može se desiti da ti ponudimo saradnju, ali i da te zamolimo za strpljenje jer je previše sličnih proizvoda ulistano u tvojoj kategoriji, da te zamolimo da napraviš fotografije boljeg kvaliteta ili da te obavestimo da nismo zainteresovani za saradnju.

 • Da li mogu da dobijem vaš broj telefona da se dogovorimo o saradnji?

Molimo te da nam sva pitanja i nedoumice pošalješ popunjavanjem kontakt forme i brzo će ti stići naš detaljan odgovor. Tvoje buduće poslovanje na Zanateriji će se inače zasnivati na brzim elektronskim porukama: potvrde o narudžbini, poruke kupaca, poruke kupcima i naše poruke i obaveštenja.
Molimo te da imaš razumevanja jer nas troje obavljamo sve poslove vezane za Zanateriju i telefoniranja bi nam značajno umanjila produktivnost.