Dobro došli u Kraft Magazin!

“magazin za zajednicu zanatlija, majstora ručnih radova, kreativnih preduzetnika, malih nezavisnih izdavača i za sve one koji podržavaju domaću kraft scenu”

Kao što smo i najavili, u okviru sajta pokrećemo magazin za našu zajednicu zanatlija, majstora ručnih radova, kreativnih preduzetnika i nezavisnih izdavača knjiga stripova i muzičkih izdanja, ali i za njihove kupce i sve koji podržavaju razvoj i opstanak kreativne scene koju Zanateria okuplja.

Sadržaj koji pripremamo može biti sumiran u tri reči: informacija, edukacija i inspiracija.

U sledećih pet pasusa vam najavljujemo kakav sadržaj možete da očekujete.

1. Kraft Magazin neguje kraft kulturu

Predstavićemo vam ljude koji su napravili proizvode sa sajta. Uvešćemo vas u njihove radionice, ateljee, studije i galerije, a oni će sa na podeliti neke od tajni svojih zanata i objasniće nam i otkriće nam odakle crpe inspiraciju da izdrže u ovakvim tržišnim (ne)uslovima. Verujemo da ćemo svi zajedno nakon njihovih priča biti posvećeniji kupovini proizvoda malih lokalnih proizvođača i da ćemo te proizvode zavoleti još više.

2. Kraft Magazin edukuje

Biznis mentori i stručnjaci iz različitih oblasti podeliće sa nama svoje znanje i iskustva kako bi  malim preduzetnicima pomogli da unaprede svoje proizvode, način poslovanja, marketing, dizajn, veštine prodaje… I nas troje pokretača Zanaterije ćemo vas savetovati kako da maksimalno iskoristite sve potencijale naše platforme i predstaviti vam sve alate koji su vam na raspolaganju.

3. Kraft Magazin donosi korisne vesti

Ovde ćete prvi saznati najnovije vesti o konkursima, subvencijama, povoljnim kreditima, grantovima, seminarima, obukama i takmičenjima. Intervjuisaćemo predstavnike državnih službi, nevladinog sektora, banaka i ostalih organizacija koji se na različite načine bave preduzetništvom u Srbiji.

4. Kraft Magazin donosi korisne uvide

Ekonomisti i predstavnici organizacija koje se bave podrškom razvoju preduzetništva sa nama će podeliti svoja predviđanja, rezultate istraživanja i izveštaje o završenim projektima podrške preduzetnicima i konkretne rezultate. Posebnu pažnju ćemo posvetiti razvoju socijalnog i ekološkog preduzetništva i razgovaraćemo sa aktivistima i organizacijama iz tog sektora.

5. Kraft Magazin prenosi glas zajednice

Ovo je „megafon“ sa kojeg će se čuti stavovi naše zajdnice, nove ideje, problemi sa kojima se suočavamo i predlozi za njihovo rešavanje. Bićemo otvoreni za sva esnafska i druga preduzetnička udruženja i inicijative, daćemo im prostor u magazinu i prenosićemo njihove poruke i aktivnosti.


Uživajte u čitanju, šaljite nam predloge, ideje i zamerke. Šaljite nam i tekstove koje želite da objavimo. Nastavite da podržavate male proizvođače, ali i sve ostale male biznise. Hajde da svako od nas bude bolji, da bi nam bilo bolje.

Ostavite odgovor