Представљамо: АЛБИ-wear – бескомпромисне мајице и аксесоари

Алби игра само по правилима која сам одреди. Тако дизајнира, тако производи, тако комуницира са купцима, a тако одговара и на питања током интервјуа. Данас смо одлучили да се и ми прилагодимо његовим правилима, па ћете читати разговор написан ћирилицом јер Алби користи искључиво ћирилицу. У наставку ћете, између осталог, сазнати како Алби смишља слогане и какве мегаломанске планове кује за будућност.


Представите нам особу или тим који стоји иза бренда АЛБИ-wear. Да ли се бавите још нечим поред тога и колико дуго постоји бренд АЛБИ-wear?

Мултитаскинг радник који у три смене непрестано смишља, црта, пакује, шаље, носи, вуче, гура  АЛБИ-wear бренд је Алберт Топић a.k.a / АЛБИ /. „Суперсоничан, супер, супер соничан, насликао сам свет у коме нисам обичан“  / „Мејси – Причајмо о мени“ /, као што каже песма, све што радим је супер, суперсонично, у насликаном свету у којем ништа није обично – ЛОГИЧНО! Једноставна особа са пуно боја, копликована личност са шареним чарапама. У правоугаоној соби, урамљена на зиду се налази диплома маст.инж. архитектуре, а у рукама чувам, гајим и усавршавам вештине стамбеног пројектовања и дизајна ентеријера уз помоћ којих се активно бавим ангажманима везаним за струку. Поред академског живота у књигама, лењирима, шестарима, кривуљарима, макетама, стубовима, крововима, степеницама, симултано се из подрума развијао бренд АЛБИ-wear који је резултат и производ мултидисциплинарног деловања у свим елипсама и кружницама по чијим се путањама крећем и делујем. Не тако давне 2013. године, на сцену обасјаном уличним светлима, ту баш поред зграде, на усијаном плочнику, појавио се тебра, друже, жустар, љуби брат –  АЛБИ-wear!

Alby Albi Wear majice
Алби лично

Производите гардеробу и аксесоаре оригиналног дизајна, са кратким и директним порукама – слоганима. Како обично тече креативни процес од идеје до коначне реализације и како процењујете шта је довољно добро да оде у принт, а од чега се одустаје?

Идеје не могу да се исцрпе, из разлога што инспирација произилази из свакодневног кретања кроз затрпан четвородимензионални простор / дужина, ширина, висина + време /.  У задатом простору се сучељавају мишљења, сударају погледи, одбијају звукови, лепе загрљаји, одскачу позитивне и негативне вибрације, повезују неспојиви ентитети, одузимају и сабирају осећаји. Јединствена јукстапозиција  у којој се налазим, а то је средиште наведених догађаја, од мене ствара антенски пријемник који прикупља све информације, филтрира их, извлачи голу суштину и склапа их у једнозначне и јасне поруке које могу да се обуку, закаче, носе, скину! Ни од чега не треба одустати, сваки принт је добар принт, у некима је лакше да се пронађеш , а у онима где то није случај, само треба да даш мало времена / четврту димензију /.

“Експанзија и експлозија идеја! Билборди, модне писте, хангари, продајна места. За десет година се гледамо кроз огроман стаклени излог АЛБИ-wear продавнице која ће да се налази у сваком већем граду на територији Србије.”

Како купци реагују на ваше производе, какве вам коментаре шаљу и да ли се враћају? На шта, по вама, један мали произвођач треба да обрати пажњу како би код купаца успео да произведе “WOW” ефекат?

Најбоља реакција / потез који је одличан показатељ да је производ оригиналан, несвакидашњи и квалитетан је редовно враћање купца на дневном – месечном – годишњем нивоу!  Од велике количине позитивних реакција, најрадије бих издвојио свој унутрашњи осећај када на улици, доброј журци, градском превозу видим како непозната особа са задовољством носи АЛБИ-wear производе. „ВАУУУУ“ ефекат се постиже усаглашеним кројем, разноликошћу понуде, висококвалитетним материјалима, искусним кројачима,  сјајним паковањем, БОЈАМА, одличном комуникацијом и доследношћу која је главна карактеристика свих досадашњих и будућних аксесоара скрчканих у АЛБИ-wear кухињи.

Какви су планови АЛБИ-wear за будућност? Где видите ваш бренд за 10 година?

ШИРЕЊЕ! Експанзија и експлозија идеја! Билборди, модне писте, хангари, продајна места. За десет година се гледамо кроз огроман стаклени излог АЛБИ-wear продавнице која ће да се налази у сваком већем граду на територији Србије. Будући продајни простори ће поседовати најлуђе ентеријерско решење, повезано са широком лепезом производа / од гардеробе, па све до малих и великих кућних апарата /.

Albi Alby Wear majica ulična azbuka
Албијева улична азбука

Какви су вам досадашњи утисци у сарадњи са Занатеријом? Да ли сматрате да је важно да се сви мали произвођачи окупе на једном месту и да ли бисте другим произвођачима препоручили Занатерију?

Од великог значаја је да се сви условно речено „мали“ произвођачи / за мене су то све велики , енергични, амбициозни, ооооогромни произвођачи 🙂 / појављују како самостално, тако и на једном заједничком месту где могу да пруже будућој муштерији непрегледан диверзитет и лакши одабир специфичног производа. Такође, таква врста платформе омогућава да се створи здрава конкуренција из које може да произађе пуно позитивних модификација, унапређења како пословања, тако и квалитета производа. Виртуелна продавница „Занатерија“ је мојим производима омогућила већи досег видљивости купаца, упознавање са новим аудиторијумом, и самим тим допринела повећању продаје, и ширењу публике која из првих редова наставља да прати рад АЛБИ-wear бренда. Велика ми је част да будем део заједнице која сваког дана све више напредује, пушта ветар у леђа и  даје све од себе да помогне амбициозним и оригиналним произвођачима!


U prodavnici Albywear na našem sajtu možete pogledati i kupiti originalne majice i aksesoare.

Albija i Zanateriju možete podržati i tako što ćete podeliti ovaj članak.

Ostavite odgovor