Predstavljamo: Gugadžina – originalna dečija garderoba

Gugadžina

Danas sa vama delimo jedan zaista poseban razgovor. Predstavljamo brend dečije garderobe Gugadžina, a mame umetnice-preduzetnice Marija i Milica nas vode na putovanje koje kreće od nemogućnosti nalaženja posla u Srbiji jer su se odlučile za majčinstvo, preko hrabre odluke da se upuste u kreativno preduzetništvo po sopstvenim pravilima, do konačno osvojene slobode.


Predstavite nam osobu ili tim koji stoji iza Gugadžine. Da li se bavite još nečim pored proizvodnje garderobe za decu i bebe i koliko dugo postoji brend Gugadžina?


Brend Gugadzina osmislile su i izgradile tri mame iz Beograda, mama kostimografkinja Marija Marjanović, mama keramičarka Milica Pajić i mama ekonomista Olga Pankeričan. Brend je nastao 2013 god. Pored ovog posla bavimo se i uslugom dizajniranja i kostimografskim uslugama.

Proizvodite autentičnu dečiju garderobu originalnog dizajna. Da li ste iz pozicije mama zaključile kako vam nedostaje kvalitetnija i uzbudljivija garderoba za decu i kada se desio prelomni trenutak koji vas je naveo da se upustite u preduzetništvo?


Želele smo da prvenstveno naša deca odrastaju i oblače se kao Deca, sa svim onim što prati i ispunjava njihov svet – od motiva, likova, formi i boja, do udobnosti, prirodnih materijala i kvaliteta. Uplovile smo u svet preduzetništva jer smo odlukom da postanemo majke ostale bez posla i teško nalazile razumevanje od strane poslodavca za nove poslove.

Stvaramo puno, ali u malim količinama. Svako dete ima pravo na svoj svet u kome će se pronaći i osećati posebno. Daleko od gardarobe sa trake, Gugadžina postoji u jednom neprekidnom nizu kreativnosti, sa zdravim i humanim pristupom stvarima koje nas okružuju.

Kako kupci reaguju na vaše proizvode, kakve vam komentare šalju i da li se vraćaju? Na šta, po vama, jedan mali proizvođač treba da obrati pažnju kako bi kod kupaca uspeo da proizvede “WOW” efekat?


Vrlo često dobijamo WOW feedback. Obično poruče nešto sitno da ispitaju kvalitet, a nakon toga često dobijemo poruku da su proizvodi još lepši nego na slikama i vrlo retko se desi da izgubimo kupca. Što se tiče odnosa malih proizvođača sa kupcima, veoma je bitno graditi taj prisniji drugarski odnos što se postiže putem društvenih mreža, jer se tada stvara sigurnost između kupca i prodavca što je u današnje vreme jako teško postići usled preogromne ponude i hladnih odnosa koji se šire između velikih korporacija i malog pojedinca.

“Ne gledamo na budućnost sa prevelikim ciljevima, jer nas je realnost nekoliko puta iznenadila i opomenula da ne može baš tako lako da se planira u ovoj zemlji. Cilj nam je da postojimo, stvaramo lepe priče, rađamo decu i širimo našu Guga porodicu. Najbitnije nam je da smo obezbedile sebi iole pristojnu platu, otvoreno radno vreme i oslobodile se pritiska masovne proizvodnje i globalnog konzumerizma.”

Kakvi su planovi Gugadžine za budućnost? Gde vidite vaš brend za 10 godina?

Ne gledamo na budućnost sa prevelikim ciljevima, jer nas je realnost nekoliko puta iznenadila i opomenula da ne može baš tako lako da se planira u ovoj zemlji. Cilj nam je da postojimo, stvaramo lepe priče, rađamo decu i širimo našu Guga porodicu. Najbitnije nam je da smo obezbedile sebi iole pristojnu platu, otvoreno radno vreme i oslobodile se pritiska masovne proizvodnje i globalnog konzumerizma.


Kakvi su vam dosadašnji utisci u saradnji sa Zanaterijom? Da li smatrate da je važno da se svi mali proizvođači okupe na jednom mestu i da li biste drugim proizvođačima preporučili Zanateriju?


Svako širenje svesti o važnosti postojanja malih proizvođača u Srbiji za nas je mesto gde pripadamo i treba da budemo predstavljeni kao i to da budemo podrška ovakvim platformama. Zanateriju bismo preporučili svakome, jer je od samog početka interesantna ideja sa odličnim dizajnom, na šta uglavnom prvo reagujemo.

Gugadžina logo etikete

U prodavnici Gugadžina na našem sajtu možete pogledati i kupiti uzbudljivu garederobu za bebe, devojčice i dečake.

Gugadžinu i Zanateriju možete podržati i tako što ćete podeliti ovaj članak.

Ostavite odgovor