Predstavljamo: Manor Underwear – najkvalitetniji muški donji veš

manor underwear

Danas sa vama delimo razgovor sa Radoslavom Momirovićem, osnivačem brenda “Manor Underwear” koji proizvodi najkvalitetniji muški donji veš. Ovo je priča o tome kako se strpljivo gradi mali premium brend, kako se nijedna sitnica ne prepušta slučaju i kako komunikacija brenda sa svojim kupcima može da sadrži mnogo više od jednostavnih poziva na kupovinu.


Predstavite nam osobu ili tim koji stoji iza brenda Manor underwear. Da li se bavite još nečim pored muškog donjeg veša i koliko dugo Manor postoji?

Brend Manor underwear postoji skoro 3 godine i čini ga tim ljudi sa višegodišnjim iskustvom u tekstilnoj industriji i zajedničkim ciljem da se u potpunosti posvete muškarcima: da utiču na njihovu svest u smislu koliko su važne zdrave navike ispod struka, zatim da im uštede vreme maksimalno olakšanom internet kupovinom, a da im sve to omogući da kao finalni proizvod dobiju elganciju i udobnost u najintimnijim trenucima.

Pored toga, kroz Manor underwear Blog bavimo se zanimljivim i korisnim savetima o lakom održavanju odeće, unapređenju izgleda, modnim trendovima. Poseban deo bloga smo posvetili očuvanju reproduktivnog zdravlja muškaraca, koje stavljamo na prvo mesto.

Potpuno smo posvećeni ovom poslu, stekli smo već značajno iskustvo u prvim godinama rada i zahvaljujući posvećenosti pojedinačnom kupcu, uspevamo da svaki sledeći model, svaka kolekcija, svaki odnos sa kupcem budu što kvalitetniji.

Deo “Manor” ekipe

Proizvodite kvalitetan muški donji veš, pidžame a od skoro i dukserice. Kako je krenulo interesovanje za dizajn donjeg veša i garderobe i kada se desio prelomni trenutak u kojem ste odlučili da svoja interesovanja pretvorite u posao?

Jednostavnim posmatranjem tržišta, on line i off line, kao i sagledavanjem ponude u reklamnom prostoru lako se stiče utisak da je ponuda garderobe daleko veća za žene nego za muškarce. Ako se malo dublje upustite u analizu, videćete da je to još izraženije kada je donji veš u pitanju. Upravo tako je nastala ideja da se posvetimo pomalo zapostavljenim muškarcima I da im ponudimo ono što definitivno manjka na našem tržištu.

Da se ne bi sve zasnivalo na ličnom utisku i subjektivnoj proceni, najpre smo napravili interno istraživanje. Ono je potvrdilo pretpostavku da domaći i svetski brendovi donjeg veša daleko veću pažnju posvećuju ženama i njihovim potrebama. Verovatno iz razloga što žene prosto češće kupuju. Muškarci su u drugom planu, jer nisu toliko posvećeni šopingu, a ni toliko “opsednuti” svojim stajlingom ispod pojasa.

Zato smo odlučili da se posvetimo isključivo muškom delu populacije. Maksimalnu pažnju posvećujemo detaljima, kako bi smo dostigli vrhunski kavalitet svakog para bokserica, ali i majica, bermuda, pidžama, a od nedavno i dukserica iz naše Premium kolekcije. Istovremeno radimo na neformalnoj edukaciji muškaraca o važnosti zdravih navika I korišćenju isključivo prirodnih materijala za donji veš.

Naši proizvodi su proizvedeni u Srbiji od najfinijih, mekanih, prirodnih i pamučnih materijala. Kad kažemo da je Manor domaći proizvod to ne znači da je samo proizvodnja organizovana u Srbiji već se za većinu modela koriste se  i domaće sirovine (od tekstila, preko lastiša do najsitnijih detalja:  etiketa , dugmadi i metalnih logotipa).

Kako kupci reaguju na vaše proizvode, kakve vam komentare šalju i da li se vraćaju? Na šta, po vama, jedan mali proizvođač treba da obrati pažnju kako bi kod kupaca uspeo da proizvede “WOW” efekat?

Svaka povratna informacija od “nosilaca” naših proizvoda je neprocenjiva. Ljudima je često potrebno vreme da steknu poverenje u naše proizvode s obzirom na to da smo još uvek “mladi” brend i da poslujemo preko internet prodavnica. Ali kada jednom naruče “za probu” jedan komad donjeg veša, najčešće se vraćaju ponovo u web shop sa većom porudžbinom, jer znaju da mogu da očekuju maksimalan kvalitet domaćeg proizvoda i da dobiju odgovore od naših kolega na sva pitanja koja su vezana za izradu i nastajanje proizvoda, da im pomognu u odabiru odgovarajuće veličine i reše sve nedomice koje imaju.

Kako bi izazvali tzv “WOW” efekat morate biti drugačiji od ostalih, da prosto date nešto drugačije, nešto što će rešiti problem kupca koji ima prilikom kupovine kod drugih proizvođača. To može biti nešto po čemu se Vaš proizvod razlikuje od drugih (sirovina ili tehnologija izrade) ili po čemu se razlikuje Vaša usluga odnosno kontakt I odnos sa kupcima.

Proces kreacije

Kakvi su planovi Manora za budućnost? Gde vidite vaš brend za 10 godina?

Epidemija Korona virusom već godinu dana utiče na čitav svet, na sve oblasti pa i na industriju, trgovinu, ali i ljudske navike.  Teško je predvideti kretanja i praviti dugoročne planove. Zato su naši planovi u poslednje vreme promenljivi i prave se za godinu dana unapred, čak i samo 6 meseci.

Do kraja godine u planu su nam još 2 kolekcije u kojima će dominirati plava, crvena i bela boja, sa nekim novinama u načinu izrade, kao i još jedan model dukserice koji se pokazao kao jako zanimljiv našim kupcima. 

Takođe, nadamo se da će Manor underwear u narednom vremenskom period postati sinonim za udbonost , zdrave navike ispod pojasa kod muškaraca i uštedu vremena prilikom kupovine.

“Takođe, važno je napomenuti da samo kupovinom domaćih proizvoda celokupna zajednica ima dobrobit, jer samo na taj način možemo obezbediti nove parkove, nova igrališta, vrtiće, škole… Zato uvek podržavamo kolege koji se, poput Manor underwear-a, bave izradom domaćih proizvoda.”

Kakvi su vam dosadašnji utisci u saradnji sa Zanaterijom? Da li smatrate da je važno da se svi mali proizvođači okupe na jednom mestu i da li biste drugim proizvođačima preporučili Zanateriju?

Mali proizvođačiu Srbiji čine preko 90% preduzeća a često nemaju sredstava za samostalno oglašavanje i predstavljanje široj publici. Zato su veoma bitni svi sajtovi i prodavnice koji u svojoj ponudi imaju domaće proizvode malih proizvođača. Takođe, važno je napomenuti da samo kupovinom domaćih proizvoda celokupna zajednica ima dobrobit, jer samo na taj način možemo obezbediti nove parkove, nova igrališta, vrtiće, škole… Zato uvek podržavamo kolege koji se, poput Manor underwear-a, bave izradom domaćih proizvoda.

I da naravno, preporučili bismo Zanateriju kao mesto za okupljanje malih proizvođača na jednom mestu, “pod jednim krovom”, jer je to nesumnjivo dobar način da se dođe do kupaca ali i do saradnika.

Manor proizvodnja
Proces proizvodnje

U prodavnici Manor Underwear na našem sajtu možete pogledati i kupiti nakvalitetniji muški donji veš, pidžame, majice i dukserice.

Manor Underwear i Zanateriju možete podržati i tako što ćete podeliti ovaj članak.

Ostavite odgovor