Olive kraći široki duks

RSD 2,750.00

Olive kraći široki duks od sertifikovanog organskog pamuka

Očisti
Prodavac Thema
Prijavi nepravilnost
Kategorije:, , Tags:, , , SKU: N/A

Opis

Olive kraći duks je napravljen od 100% sertifikovanog pamuka. Deo je Themine kidosofije No Limits, za decu koja glasno govore da ne postoji Planeta B. Olive duks je deo praznične kolekcije koji može da se nosi cele godine jer su jelkice zimzelene i nikada ne izlaze iz mode.

Dodatne informacije

boja

Ljubičasta, Crvena, Plava

uzrast deteta

18-24M, 2-3G, 3-4G, 4-5G, 5-6G, 6-7G

Thema

Mi smo Thema, dečija odeća napravljena od 100% sertifikovanog organskog pamuka. Thema je inspirisana decom. Themu je napravila jedna mama. Thema je brend koji i priroda voli. To je brend za decu koja vole da se igraju, ali se ne igraju sa našom budućnošću. Thema ima jedinstvenu filozofiju – kidosofiju. Kidosofija je dečiji pokret i način razmišljanja našeg brenda, brenda za iskrenu i otvorenu decu, koja i dalje veruju da svet može da bude bolje mesto. Kidosofija je dečiji glas koji svi moraju da čuju.

Mi u Themi ćemo da negujemo i prirodu i ljudsku prirodu, i planetu i čovečanstvo. Trudićemo se da proizvodimo dečiju odeću od materijala koji u mnogo manjoj meri zagađuju okolinu, proizvodićemo sve naše proizvode pošteno s ljubavlju u Srbiji u poštenom radnom okruženju.
Mi u Themi ćemo se boriti za naše snove o boljoj budućnosti i daćemo sve od sebe da ti snovi postanu vaša i naša stvarnost. Krenite sa nama na putovanje. Počinje sada!

Naša budućnost zavisi od onoga što radimo danas! (Ghandi)

Svi proizvodi Thema

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Slanje paketa

Naručivanje u e-prodavnici se vrši isključivo putem Sajta. Potrošači ne mogu izvršiti porudžbinu telefonom.
Nakon što ste izvršili poručivanje, dobićete automatski email kojim se potvrđuje porudžbina.
Ukoliko smo u mogućnosti da isporučimo samo deo Vaše porudžbine, Služba internet prodaje će Vas kontaktirati kako bi Vas obavestila o tome. Ukoliko se saglasite, izvršiće se isporuka samo onog dela porudžbine koji je raspoloživ.
Za sva dodatna pitanja vezano za Vašu porudžbinu možete nam se obratiti putem email adrese hello@themapage.rs ili putem telefona +38162214688.
Sve porudžbine koje primimo obrađujemo i šaljemo u roku od 24h radnim danima od datuma kada su poručene. Isporuku pošiljki ne vršimo za vreme vikenda, praznika i zvaničnih neradnih dana.
Isporuku pošiljki vršimo kurirskom službom Post express njihovom uslugom „isporuka sledeći dan“. Troškove dostave za teritoriju Srbije snosi Prodavac. Isporuku porudzbina za teritorije Bosne i Hercegovine i Crne Gore vrsimo kurirskom sluzbom Post pack. Troškove dostave za ovu uslugu snosi Kupac. 
Nakon što obavite celokupan proces poručivanja dobićete putem e-mail-a broj pošiljke. Ukoliko niste na adresi u vreme kada poštar vrši isporuku ostaviće vam „izveštaj o prispeću pošiljke“ u poštansko sanduče. Pošiljku možete preuzeti i lično u pošti u roku od 5 dana uz priložen broj pošiljke i identifikacioni dokument. Ukoliko nakon 5 dana ne preuzmete paket, on se vraća pošiljaocu.
Kupac je obavezan da prilikom preuzimanja proizvoda potpiše otpremnicu, koju dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju poručenih proizvoda.
Ukoliko kupac naručenu robu odbije da primi prilikom isporuke na željenu adresu, Prodavac ima pravo da traži nadoknadu poštanskih i sopstvenih manipulativnih troškova. U tom slučaju, Ugovor o kupoprodaji se smatra raskinutim.
U času predaje robe Kupcu, rizik slučajne propasti, oštećenja ili uništenja stvari prelazi na Kupca.
Obaveza Prodavca da isporuči poručeni proizvod se gasi ako je, zbog naloga državnih organa, smetnji u prometu ili pogonu, štrajka, isključenja, manjka sirovina i svih slučajeva više sile izvršenje neprimereno otežano ili nemoguće, a Prodavac je za navedene događaje saznao tek nakon što je potvrdio porudžbinu. U tom slučaju Prodavac će o tome odmah obavestiti Kupca.
Prilikom preuzimanja isporuke, Kupac je dužan da, u prisustvu kurira ili poštara (dalje: službenik), vizuelno proveri paket, kako bi utvrdio da li postoje vidna oštećenja.
Kupac je dužan da zahteva otvaranje paketa u prisustvu službenika. Ako se tom prilikom ustanovi da su artikli oštećeni, službenik pravi zapisnik o reklamaciji.
Rok za prijavu reklamacije na oštećenje u transportu je 24h od trenutka preuzimanja robe.

Reklamacije

Ovaj deo Uslova poslovanja se odnosi na situaciju kada roba Kupcu nije stigla u ispravnom stanju. Ukoliko je roba u ispravnom stanju, ali želite da zamenite za drugi proizvod, vidite Zamena proizvoda. Ukoliko je roba u ispravnom stanju, ali kao Potrošač želite da je vratite, vidite Pravo na odustanak. Reklamacije na oštećenje nastalo u transportu Prilikom isporuke Kupac je dužan da dobro pogleda ambalažu. U slučaju da je ambalaža oštećena, Kupac dostavljaču treba da skrene pažnju na oštećenje ambalaže. Ukoliko ima vidljivih tragova oštećenja na samoj ambalaži odnosno pakovanju Kupac treba da zamoli dostavljača da sačeka da se proveri i da li je sam sadržaj isporuke oštećen. U slučaju da je oštećen sam sadržaj isporuke Potrošač treba da zatraži da se sadržaj isporuke vrati Abnormalu.
Krajnji rok za prijavu reklamacija na oštećenje u transportu je 24h. Ukoliko primetite oštećenje, molimo Vas da odmah pošaljete fotografije proizvoda i ambalaže na support@themapage.rs zajedno sa informacijama o vremenu kada je izvršena dostava, i broju računa-otpremnice po kome ste kupili proizvod.
Reklamacije u pogledu nesaobraznosti proizvoda
Ukoliko kupovinu vrši Kupac kao Potrošač (u smislu Uslova poslovanja), primenjuju se odredbe Zakona o zaštiti potrošača (čl. 50. do 53.) i odredbe odeljka POSEBNA PRAVA POTROŠAČA.
Ukoliko kupovinu vrši Kupac kao pravno lice, u pogledu saobraznosti primenjuju se odredbe Zakona o obligacionim odnosima koje se odnose na odgovornost prodavca za materijalne nedostatke na stvari. U skladu sa odredbama navedenog zakona, Kupac pravno lice dužan je da kupljenu stvar pregleda i da o vidljivim nedostacima odmah, bez odlaganja obavesti Abnormal uz priloženi račun za kupljenu robu. U suprotnom Kupac gubi pravo na zaštitu od fizičkih nedostataka na stvari koje se mogu uočiti uobičajenim pregledom. U slučaju da stvar ima nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari (skriveni nedostatak), Kupac je dužan da o tom nedostatku obavesti Abnormal odmah nakon što je otkrio skriveni nedostatak, uz priloženi račun za kupljenu robu slanjem obaveštenja u pisanoj formi. Ako Kupac ne obavesti blagovremeno Abnormal o skrivenom nedostatku na stvari, gubi pravo na pravnu zaštitu. Abnormal ne odgovara za nedostatke koji se pokažu pošto protekne 6 (šest) meseci od predaje stvari kupcu.
U svakom slučaju, troškovi kontrole saobraznosti proizvoda, deklarisanih tehničkih karakteristika, zdravstvene ispravnosti ili kontrole usaglašenosti proizvoda sa standardima, koji se obavljaju u ispitnim laboratorijama, odnosno od strane trećih lica, na zahtev Kupca (nezavisno da li je pravno lice ili Potrošač), padaju na teret Kupca, osim ukoliko se kontrolom ustanovi da je nedostatak posledica greške u materijalu i/ili posledica greške u proizvodnji. Posebna prava potrošača
 • Šta znači saobraznost? 
Pretpostavlja se da je isporučena roba saobrazna ugovoru:
1) ako odgovara opisu koji smo Vam dali;
2) ako ima svojstva potrebna za naročitu upotrebu za koju je Potrošač nabavlja, a koja je nama bila poznata;
3) ako ima svojstva potrebna za redovnu upotrebu robe iste vrste;
4) ako po kvalitetu i funkcionisanju odgovara onome što je uobičajeno kod robe iste vrste i što Potrošač može osnovano da očekuje s obzirom na prirodu robe i javna obećanja o posebnim svojstvima robe.
Ukoliko smatrate da neki od ovih uslova nije ispunjen, možete izjaviti reklamaciju.
Ipak, treba imati u vidu da reklamacija neće biti uspešna u slučaju neadekvatnog rukovanja proizvodom i njegovim korišćenjem, koje nije u skladu sa uputstvom za upotrebu ili u skladu sa njegovom namenom, kao i u slučaju da su vršene bilo kakve popravke ili pokušaji popravki od strane neovlašćenih lica.
 • U kom roku Potrošač može izjaviti reklamaciju? 
Abnormal je odgovoran za nesaobraznost robe prema Potrošaču u roku od dve godine od dana isporuke.
 • Postupak izjavljivanja reklamacije 
1. Postupak Reklamacije započinje slanjem mail-a na support@themapage.rs kako biste nas obavestili o problemu sa kojim ste se suočili. Kada reklamaciju izjavljujete putem elektronske pošte, dužni ste da nam najkasnije narednog radnog dana pošaljete artikal koji reklamirate. Nećemo biti u mogućnosti da odlučimo o osnovanosti Vaše reklamacije pre nego što nam reklamirani artikal bude dostavljen.
2. Zatim popunite Reklamacioni list (isti se dobija prilikom isporuke robe). Popunjen obrazac spakujte zajedno sa artiklom koji vraćate.
3. Artikal koji vraćate neophodno je vratiti isključivo putem kurirske službe Post express. Pomenutu kurirsku službu možete pozvati putem telefona na br: 011/30 93 000 radnim danima od 09:00 do 15:00h kako bi ste dogovorili preuzimanje pošiljke. Reklamirani artikal se šalje na adresu: Abnormal, Temerinska 142, 21000 Novi Sad.  Ukoliko imate bilo kakvo pitanje oko toka Vaše reklamacije ili Vam je potrebno bilo kakvo dodatno objašnjenje, možete da nas kontaktirate mejlom na adresu support@themapage.rs
 • Postupak rešavanja reklamacije 
Reklamacioni postupak pokrećete popunjavanjem reklamacionog lista koji je moguće preuzeti na sledećem linku REKLAMACIONI LIST.
Potpisom na Reklamacionom listu, potvrđujete da su podaci koje ste uneli tačni, a posebno podaci o Vašoj adresi na koju prodavac treba da dostavi pisani odgovor na izjavljenu reklamaciju. Potpisom na reklamacionom listu takođe potvrđujete da ste saglasni da Vam prodavac potvrdu o prijemu reklamacionog lista i svoj odgovor na izjavljenu reklamaciju može dostaviti elektronskim putem na adresu za prijem elektronske pošte navedene u reklamacionom listu.
Elektronskim putem ćemo Vam na adresu za prijem elektronske pošte navedene u reklamacionom listu dostaviti potvrdu o prijemu Vašeg reklamacionog lista.
Nakon što primimo Vaš Zahtev za reklamaciju, odgovorićemo Vam najkasnije u roku od osam dana od dana prijema reklamacije, elektronskim putem sa odgovorom. Obavestićemo Vas da li prihvatamo reklamaciju, izjasnićemo se o Vašem zahtevu i dati konkretan predlog i rok za rešavanje reklamacije.
Kao datum od koga se računa rok za odgovor na Vašu reklamaciju u skladu sa odredbom čl. 56 st. 7 Zakona o zaštiti potrošača (datum podnošenja reklamacije), uzima se datum kada primimo Vašu pošiljku na adresu navedenu u tački c) ovih Uslova.
Rok neće biti duži od 15 dana od dana podnošenja reklamacije.
Abnormal je dužan da postupi u skladu sa odlukom, predlogom i rokom za rešavanje reklamacije, ukoliko smo dobili Vašu prethodnu saglasnost. Stoga Vas molimo da svoju saglasnost date u najkraćem mogućem roku od momenta prijema našeg odgovora na reklamaciju, kako bi Abnormal mogao da reši reklamaciju u gore spomenutom zakonskom roku. Neblagovremeno davanje Vaše saglasnosti smatraće se jednim od objektivnih razloga zbog kojih Abnormal nije u mogućnosti da udovolji Vašem zahtevu u zakonskom roku.
Ukoliko iz objektivnih razloga nismo u mogućnosti da udovoljimo Vašem zahtevu u roku koji je dogovoren, obavestićemo Vas o produžavanju roka za rešavanje reklamacije i navesti rok u kome ćemo je rešiti, uz Vašu saglasnost. Produžavanje roka za rešavanje reklamacija moguće je samo jednom.
Kupcu će Prodavac dostaviti popravljeni ili zamenski proizvod na isti način na koji mu je prvobitno dostavljen reklamirani proizvod.
Ukoliko Vas dostavljač ne pronađe na dostavnoj adresi, dostavna služba Vas kontaktira i dogovara novi termin dostave.
Ukoliko nakon toga dostavljanje reklamirane robe bude i dalje onemogućeno krivicom Kupca, odnosno osobe koja je naznačena prilikom unošenja informacija o dostavi, roba će biti vraćena u sedište Prodavca. Nakon isteka perioda od 10 radnih dana Abnormal ne preuzima više nikakvu odgovornost za dati proizvod i proizvod može biti predat na recikliranje, odnosno rashodovan.
O osnovanosti reklamacije odlučuje nadležno lice u Abnormalu.
 • Dostavljanje robe na reklamaciju 
Roba koju šaljete na reklamaciju mora biti propisno zapakovana. Svi proizvodi koji su nam na ovaj način dostavljeni, a koji nisu propisno zapakovani ili oni kod kojih je došlo do vidljivih mehaničkih oštećenja samog proizvoda u toku transporta neće biti preuzeti od strane Abnormala, već će Vam biti vraćeni o Vašem trošku. Abnormal ne preuzima nikakvu odgovornost za sva eventualna oštećenja proizvoda i ambalaže koja nastanu u toku transporta na ili sa Vaše adrese.
Ukoliko je utvrđeno fizičko oštećenje robe za koju Abnormal ne odgovara, u slučaju povraćaja novca, nismo dužni da vratimo pun iznos kupoprodajne cene, već ćemo cenu umanjiti za procenat ili iznos koji odgovara procenjenom procentu ili iznosu umanjenja vrednosti robe usled oštećenja. Procenu će vršiti ovlašćeno lice Abnormala.
 • Prava Potrošača po osnovu reklamacije 
U slučaju osnovanosti reklamacije, Potrošač ima pravo na:
a. Zamenu kupljenog proizvoda sa nedostatkom za nov, ispravan proizvod;
b. Umanjenje cene ili vraćanja uplaćenog iznosa prema priloženom računu, u slučaju kada otklanjanje nesaobraznosti nije moguće.
Ako otklanjanje nesaobraznosti nije moguće opravkom ili zamenom, imate pravo da zahtevate odgovarajuće umanjenje cene ili raskid ugovora ako:
 • Nesaobraznost ne može da se otkloni opravkom ili zamenom uopšte niti u primerenom roku;
 • Ne možete da ostvarite pravo na opravku ili zamenu, odnosno ako nismo izvršili opravku ili zamenu u primerenom roku;
 • Opravka ili zamena ne može da se sprovede bez značajnijih nepogodnosti za Vas zbog prirode robe i njene namene;
 • Otklanjanje nesaobraznosti opravkom ili zamenom predstavlja nesrazmerno opterećenje za Abnormal.
Nesrazmerno opterećenje za Abnormal u smislu stava 2. tačka 4. ovog odeljka, javlja se ako u poređenju sa umanjenjem cene i raskidom ugovora, stvara preterane troškove, uzimajući u obzir:
 • Vrednost robe koju bi imala da je saobrazna ugovoru;
 • Značaj saobraznosti u konkretnom slučaju;
 • Da li se saobraznost može otkloniti bez značajnijih nepogodnosti za Vas.
Imate pravo da zahtevate zamenu, odgovarajuće umanjenje cene ili da raskinete ugovor zbog istog ili drugog nedostatka saobraznosti koji se posle prve opravke pojavi, a ponovna opravka je moguća samo uz Vašu izričitu saglasnost.
Uzimajući u obzir prirodu robe i svrhu zbog koje je nabavljate, opravka ili zamena robe mora se izvršiti u primerenom roku bez značajnih neugodnosti za Vas i uz Vašu saglasnost.
Ako se nesaobraznost pojavi u roku od šest meseci od dana prelaska rizika na Vas, imate pravo da birate između zahteva da se nesaobraznost otkloni zamenom, odgovarajućim umanjenjem cene ili da izjavite da raskidate ugovor, a otklanjanje nesaobraznosti moguće je opravkom uz Vašu izričitu saglasnost.
Ne možete da raskinete ugovor ako je nesaobraznost robe neznatna. Molimo Vas da ne zloupotrebljavate svoja prava po osnovu nesaobraznosti, u protivnom, bićete dužni da nam naknadite štetu koju nam time prouzrokujete. Abnormal će utvrditi da li postoji nesaobraznost robe koju ste istakli i ako utvrdimo da ste i pored nepostojanja neosaobraznosti ili postojanja neznatne nesaobraznosti raskinuli ugovor, Abnormal će tražiti naknadu štete zbog neosnovanog raskida ugovora. Pod štetom se podrazumeva kako stvarna šteta tako i izmakla korist.
Postupak ukoliko je doneta odluka da se uvaži reklamacija: 
 • Potrošaču se šalje obaveštenje, pisanim putem ili putem e-maila u kome se obaveštava da je reklamacija usvojena.
 • Ukoliko se Potrošač opredelio za popravku kupljenog proizvoda, Potrošaču se šalje popravljeni proizvod na isti način na koji mu je prvobitno dostavljen reklamirani proizvod.
 • Ukoliko se Potrošač opredelio za zamenu reklamiranog proizvoda drugim istovetnim ili sličnim proizvodom, Potrošaču se novi proizvod dostavlja nakon što Potrošač obavesti Abnormal pisanim putem o svom izboru, nakon što mu je dostavljeno obaveštenje o usvojenoj reklamaciji.
 • Ukoliko se potrošač opredelio za raskid ugovora, Potrošaču se vraća novac koji je platio za reklamirani proizvod. Povrat novca Potrošaču izvršiće se uplatom na tekući račun Potrošača u roku od 15 dana od dana reklamacije. Postupak ukoliko je doneta odluka da se ne uvaži reklamacija: 
 • Potrošaču se, putem preporučene pošiljke, uz reklamiranu robu dostavlja pisano obaveštenje da je postupak po podnetoj reklamaciji okončan, da reklamacija nije uvažena uz navođenje razloga za to.
 • Smatraće se da je Potrošač uredno obavešten o podnetoj reklamaciji u skladu čl. 56. st. 7. Zakona o zaštiti potrošača i to momentom pokušaja uručenja preporučene pošiljke, ukoliko se pošiljka ne može uručiti usled činjenice da Potrošač ne živi na adresi koju je naveo u potvrdi o prijemu reklamacije (nepoznata adresa) ili usled činjenice da odbija prijem pošiljke.
 

Vraćanje i zamena

Zamena proizvoda
U slučaju da nakon isporuke utvrdite da Vam artikal ne odgovara, a ukoliko se smatrate Potrošačem u smislu odeljka 1 Uslova, imate pravo na odustanak.
Ukoliko Vam samo ne odgovara veličina ili želite da izvršite zamenu poručenog proizvoda za neki drugi, molimo Vas da nas kontaktirate na support@themapage.rs.
Prilikom slanja proizvoda koji želite da zamenite, neophodno je da predate adekvatno upakovan artikal, jer sva odgovornost za oštećenja prilikom transporta ide na račun pošiljaoca.
Čim artikal stigne na naš lager, vrši se provera artikla da li je poslat u adekvatnom stanju i automatski se šalje zamenski artikal sa novom račun-otpremnicom.
Poručeni artikal nije moguće menjati ukoliko je u neispravnom ili korišćenom stanju, odnosno ukoliko nije u originalnom neoštećenom pakovanju.
Zamena je moguća samo u roku od 14 dana od trenutka prijema proizvoda.
Dužni ste da proizvod vratite na našu adresu o sopstvenom trošku, osim u slučaju da smo Vam isporučili pogrešnu robu ili roba ima nedostatak.
Pravo potrošača na odustanak od ugovora
Imajući u vidu da se kupovina putem naše e-prodavnice smatra kupovinom na daljinu, ovaj odeljak OUP se odnosi na Kupce koji se smatraju Potrošačima.
Ukoliko spadate u pojam Potrošača, imate pravo da u roku od 14 dana od dana isporuke, odustanete od ugovora bez navođenja razloga. U navedenom roku je potrebno da pošaljete izjavu o odustanku.
Ukoliko ste jednom porudžbenicom naručili više vrsta roba koje se isporučuju zasebno, rok od 14 dana počinje da teče kada Vam poslednja vrsta naručene robe bude isporučena. Kada se isporuka robe sastoji iz više pošiljki i delova, rok od 14 dana počinje da teče kada Vam je poslednja pošiljka ili deo isporučen.
Ovo pravo ostvarujete tako što popunite obrazac za odustanak u štampanom obliku koji dobijate uz isporuku ili date izjavu o odustanku na drugi način pismenim putem (uključujući i email).
Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada ste nam je poslali. Ako ste izjavu o odustanku poslali elektronskim putem, bez odlaganja ćemo Vas obavestiti u pisanoj formi ili na drugom trajnom nosaču zapisa o prijemu Vaše izjave.
U slučaju da odustanete od ugovora, dužni ste da nam vratite robu, bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste poslali obrazac za odustanak, uz snošenje direktnih troškova vraćanja robe. Prilikom vraćanja robe, ona mora biti u ispravnom i nekorišćenom stanju u originalnom i neoštećenom pakovanju. Uz robu ste u obavezi da dostavite račun (odnosno račun-otpremnicu).
U slučaju odustanka od ugovora, Potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod, ukoliko su roba i ambalaža neoštećeni i ukoliko dostavi račun (odnosno račun-otpremnicu). Iznos plaćene robe biće vraćen Potrošaču nakon što roba bude vraćena na našu adresu odakle je Potrošaču i poslata. Abnormal će bez odlaganja izvršiti povraćaj uplata koje je primio od Potrošača, uključujući i troškove isporuke, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac za odustanak. Abnormal može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća, ili dok nam ne dostavite dokaz da ste nam poslali robu.
Potrošač je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe. U takvim slučajevima, Abnormal ima pravo da vrati umanjenu cenu.
Potrošač nema pravo da odustane od ugovora u slučaju isporuke robe proizvedene prema posebnim zahtevima potrošača ili jasno personalizovane.

Pitanja i odgovori

You are not logged in