PROMONTIS ETARSKO ULJE MATIČNJAKA 5ml

1.200 RSD

100% koncentrovano etarsko ulje matičnjaka.

10 na zalihama

Svi proizvodi prodavca: Promontis
Prijavi nepravilnost
Kategorije:, ,
Da biste pisali prodavcu, morate biti prijavljeni

Opis

Naziv: Aetheroleum Melissa Officinalis

Izgled biljke: To je višegodišnja biljka poreklom iz Južne Amerike, a uspešno se plantažno  uzgaja na našem geografskom području. Kod biljke se koriste listovi ili nadzemni deo biljke pre cvetanja

Poreklo: Srbija

Proces dobijanja etarskog ulja: Destilacija vodenom parom.

Osobine ulja: Zlatno žuta tečnost, lakše od vode, jak citrusni miris.

Upotreba: Etarsko ulje matičnjaka je bogato terpenima i flavonoidima pa upravo zbog toga ima izrazito antimikrobno delovanje. Prisustvo aldehida je odgovorno za izrazito antivirusno delovanje Zbog prisustva geraniala i citranala od svih etarskih ulja ima najpovoljniji efekat na CNS, koristi se kod anksioznosti, depresije ,  a primenu ima i u prevenciji Alchajmerove bolesti, nesanice, migrena, problema u PMS-u,  za poboljšanje pamćenja i koncentracije.  Objavljene su kliničke studije koje pokazuju hipoglikemijsko dejstvo matičnjaka u TIP2 dijabetesa tako što dovodi do smanjenja periferne senzitivnosti ćelija na glukozu i inhibira proces glukoneogeneze u jetri.

Zbog antimikrobnog i protivupalnog efekta  koristi se kod različitih  upalnih procesa na koži, kao i za uklanjanje crvenila.

Način primene:  Lokalno i inhalacijom, oralna primena u malim koncentracijama 1-2 kapi razblažena u 12g nosećeg ulja ili razmućen u dve kašičice meda.

Lokalna primena – Utrljavanje na delove tela obuhvaćene crvenilom. Može se dodavati u masažna ulja zbog opuštanja i prijatnog mirisa koji ima.  Obavezno razblažiti u nekom neutralnom hladno ceđenom ulju (bademovo, maslinovo, jojobino…) i to 9 kapi ulja matičnjaka u 30ml ulja.

Upotreba u difuzerima:  Dodaju se 2-4 kapi u aroma difuzer.  Inhalacijom u difuzerima postiže se najbolji sistemski efekat matičnjaka ,  na ceo organizam kod anksioznosti, glavobolja, nesanice…

Kontraindikacije: trudnice i dojilje, deci do 2 god zabranjena lokalna primena, oboleli od epilepsije

Slanje paketa

Pakete šalejmo kurirskom službom dexpress rok isporuke je 2 dana. Plaćanje pouzećem.

Reklamacije

Za Aroma Difuzer dajemo 2 godine garancije.  

Vraćanje i zamena

Prodavac nije uneo pravila.

Promontis

PROMONTIS manufaktura za proizvodnju etarskih ulja, hidrolata i ostalih biljnih ulja. Pogon i plantaže lekovitog bilja smešteni su u podnožju Suve planine, Seličevice i Babičke gore na 400m nadmorske visine. Ovaj deo Srbije zbog povoljnih klimatskih uslova je idealan za uzgajanje lekovitog bilja.

Svi proizvodi prodavca: Promontis

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Možda će vam se svideti …

Svi proizvodi prodavca: Promontis