Ručni radovi: Besplatna obuka za 30 nezaposlenih žena!

ručni radovi besplatna obuka

Osnivačice “Online umetničke škole” – Branka, Dušica i Marijana odlučile su da poklone čak 30 besplatnih online zanatskih obuka nezaposlenim ženama. Sve tri potvrđuju da su i same bile nezaposlene, ali su na svom primeru dokazale da je moguće doći do finansijske stabilnosti, čak i sa primenjenim umetnostima, tako što su se upustile u preduzetništvo i pokrenule prvu Online umetničku školu na ovim prostorima.

Kako možete da se prijavite?

Sve zainteresovane žene treba da, najkasnije do 3. marta, pošalju na mejl prijave@onlineumetnickaskola.com. Potrebno je da mejl sadrži motivaciono pismo u kome navode zbog čega su se odlučile na prijavu i za koji se od tri programa opredeljuju – kurs izrade nakita, kurs heklanja ili kurs dekupaža, kao i dokaz o nezaposlenosti iz Nacionalne službe za zapošljavanje.

Kada počinje obuka i kako će se odvijati?

Obuka kreće simbolično 8. marta, na Dan žena.

Kursevi predstavljaju snimljene, video lekcije (više od 30 radioničarskih sati), koje imaju jasnu strukturu i uz čiju će pomoć, kao i uz asistenciju profesorki,  polaznice doći do krajnjeg cilja, a to je „zanat u rukama“.

Stručno osposobljavanje ovog tipa pre svega bi trebalo da motiviše nezaposlene žene koje imaju umetničkih sklonosti i koje su možda već neko vreme razmišljale da sebi stvore posao prodajom predmeta koje same naprave.

“Kursevi predstavljaju snimljene, video lekcije (više od 30 radioničarskih sati), koje imaju jasnu strukturu i uz čiju će pomoć, kao i uz asistenciju profesorki,  polaznice doći do krajnjeg cilja, a to je „zanat u rukama“.”

Zbog indivudalnih konsultacija sa profesorkama za vreme trajanje obuke (6 meseci), zamišljeno je da svaka od njih ima grupu od po 10 žena kojima će se mentorski posvetiti.

…a u korenu svega je solidarnost

„Cela ova stvar zaživela je baš zbog solidarnosti, koja je karakteristična za nas koje se bavimo slobodnim umetnostima“, poručuje profesorka heklanja Dušica Stojilković i zajedno sa svojim koleginicama poručila ženama da je sve moguće ako veruju u sebe.

Za dodatne informacije možete pozvati školu na broj telefona 062/965 87 72 ili posetiti sajt Online umetničke škole.

Zanateria svim polaznicama kursa želi uspešnu obuku uz želju da se njihovi proizvodi uskoro nađu i na našoj platformi.
Ukoliko poznajete nekoga kome bi ovakva obuka dobro došla, molimo vas da im pošaljete ovaj članak.

Ostavite odgovor