Slavoljub Stanković: Mali proizvođači, obratite pažnju na ponašanje!

Slavoljub Stanković

Slavoljub Stanković, filozof, pisac i jedan od najuspešnijih domaćih kopirajtera uskoro kreće sa novom radionicom kursa za kreiranje reklamne kampanje. To je bio povod da ga pozovemo na razgovor, pitamo ga za marketinške savete malim proizvođačima i saznamo koje male lokalne brendove voli.


o radionici…

Reci nam češto više o kursu za kreiranje reklamne kampanje? Koliko dugo već praktikuješ održavanje tih kurseva, gde se kurs održava, koliko traje šta će njegovi polaznici naučiti?

Ukratko, za 24 časa naučite kako se kreira reklamna kampanja. Posle vam treba još 24 godine prakse. Mislim da će ove godine biti 24. generacija. Jednostavno, zar ne?

Tokom kursa često dovodiš i gostujuće predavače, iskusne domaće marketinške stručnjake. Da li i ovog puta polaznici mogu da očekuju neke od “poznatih” predavača?

Radionice održavamo na splavu agencije Kreativa Unlimited, dakle, ovo su radionice na vodi. Kažu da je Dunav evropski Amazon, a svi znamo da preko Amazona možete sve da naručite, tako da ste u prilici da birate i goste. Najpopularniji su Lazar Džamić, Slavimir Stojanović, Boris Miljković, Radoš Antonijević, Milutin Milošević…

Slavoljub Stanković Kreiranje reklamne kampanje

Da li si u kontaktu sa bivšim polaznicima? Koliko im je znanje stečeno tokom tvog kursa kasnije pomoglo u nalaženju posla, napredovanju u karijeri ili unapređenju sopstvenih poslova koje vode?

Polovina nađe posao, polovina se uda, polovina objavi knjige, a polovina nastavi da pohađa radionice do kraja života. Svi, naravno, ostajemo u kontaktu. Ovim putem ih sve pozdravljam i još jednom kumim i molim da na vreme vraćaju knjige!

o malim proizvođačima…


Najveća komunikološka snaga malih proizvođača koje okuplja Zanateria je njihova priča. Priča o razvojnom putu proizvođača i priča o nastanku proizvoda i značaju njegovog korišćenja. I pozicije nekoga ko se dugi niz godina uspešno bavi “storytellingom”. Koje bi savete mogao da daš jednom malom proizvođaču kako bi ispričao priču na koju će kupci dobro reagovati, poverovati u nju i na kraju želeti da budu deo nje?

Svi znamo da golotinja prodaje. Dakle, isprsite se, odnosno, pokažite muda.

Najveći broj malih proizvođača fokusiran je isključivo na kampanje putem društvenih mreža jer su im priuštive i lake za kreiranje. Na šta bi trebalo da obrate pažnju pri kreiranju takvih kampanja i merenju njihovog učinka, kako bi kampanje bile uspešne?

Obratite pažnju na ponašanje. I konkurencije i ciljnih grupa.

Da li i ti kupuješ proizvode malih domaćih proizvodjača (garderobu, hranu i piće, kozmetiku…) i da li bi mogao da izdvojiš neke omiljene brendove?

Kupujem Futro proizvode, Braću Burazere, volim Superheroinu curu finu…


Svi zainteresovani za pohađanje radionice mogu u narednih nedelju dana da pošalju svoj CV na office@kreativaunlimited.com

Ostavite odgovor