Šta je Zanateria?

1. Zanateria je kuća jedinstvenih proizvoda

Ovo je kuća za sve male proizvodjače odeće, obuće, nakita, aksesoara, nameštaja i pokućstva, dekoracije, hrane, sokova, kraft piva, vina, žestokih pića, začina, proizvoda za bebe, decu i kućne ljubimce, ali i nezavisne izdavače knjiga, stripova i muzičkih izdanja. Na Zanateriju su dobrodošli i oni koji ne proizvode, već distribuiraju proizvode namenjene specifičnim nišama, a koji se ne mogu pronaći u velikim distributivnim lancima.

2. Zanateria je tačka okupljanja

Pod istim, virtuelnim, krovom zajedno svoje proizvode nude kreativni preduzetnici, mali porodični biznisi, umetničke duše, hobisti, čuvari starih zanata, poljoprivredna gazdinstva, socijalni preduzetnici, eko-aktivisti i uvoznici specifičnih jedinstvenih proizvoda koji su kompatibilni sa ostatkom ponude na platformi.

Zanateria je megafon iz kojeg će se sve jače čuti glasovi malih preduzetnika. Glasovi koji promovišu njihov rad, ali i glasovi koji ukazuju na probleme sa kojima se suočavaju.

3. Zanateria je pokret osnaživanja

Zanateria sarađuje sa nevladinim organizacijama organizacijama, fondacijama, lokalnim udruženjima, kompanijama, državnim telima, medijima i proaktivnim pojedincima u cilju jačanja konkurentnosti i poslovnih veština malih domaćih preduzetnika.

Možete očekivati mnogo kreativnih radionica, tutorijala i različitih vidova mentorske podrške o marketingu, razvoju brenda, poslovnoj komunikaciji, finansijskoj i tehnološkoj pismenosti i uskladjivanju sa zakonskom regulativom.

Radimo na tome da svi vredni i uporni kreativcima svoje talente, ideje i strast pretvore u profitabilne poslove.

4. Zanateria je alternativa

Ovde se kupuju jedinstveni proizvodi koji se čuvaju da traju što duže. Neguje se poseban stil svakog pojedinca, isprobavaju se neki novi ukusi i otkriva umetnost koja inspiriše. Kupovina na Zanateriji se planira i u njoj se uživa. Ovde se ne ubacuju impulsivno proizvodi u korpu.

Na Zanateriji se ne vodi rat cenama i skupim reklamnim kampanjama. Ovde su mala domaća odgovorna preduzeća koja posluju transparentno, doprinose lokalnoj zajednici, vode brigu o svakom detalju, a za kvalitet proizvoda garantuju osnivači lično – imenom, prezimenom i pažljivo građenim ugledom.

Ti ljudi su alternativa na ovom surovom tranzicionom tržištu i te ljude moramo da podržimo.

 

(Zanateria je 2018. godine bila jedan pobednika na takmičenju na „Nacionalnom forumu za elene ideje“ u organizaciji Trag fondacije, a 2020. je osvojila glavnu nagradu na konkursu „Generator – game changers“ u kategoriji postojećih rešenja u organizaciji OTP banke)