Uslovi i pravila

Zanateria je platforma koja pruža uslugu kreiranja i postavljanja internet prodavnica u kojima se prodaju zanatski proizvodi, ručni radovi, knjige, stripovi i muzička izdanja.

  1. Kreiranje prodavnica

Korisniku koji se timu Zanaterije obrati sa željom da mu bude kreirana prodavnica , tim Zanaterije šalje pristupne podatke za dalje upravljanje prodavnicom i ulistavanje proizvoda. Odnos izmedju korisnika i Zanaterije se definiše posebnim ugovorom koji potpisuju obe strane. Korisnik je dužan da pristupne podatke pažljivo čuva i ne daje ih na uvid trećem licu. Zanateria zadržava pravo da, zbog funcionalnosti i reprezentativnosti sajta, odloži ili odbije kreiranje prodavnice, kao i objavljivanje odredjenog proizvoda bez dodatnih obrazloženja

  1. Registracija kupaca

Kupac na Zanateriji može da postane svako punoletno lice sa prebivalištem u Republici Srbiji koje popuni registracionu prijavu i prihvati uslove i pravila košrišćenja. Kupac je obavezan da prilikom regstracije unese ispravne lične podatke i da dokaze o ispravnosti priloži Zanateriji u slučaju da budu zatraženi.

  1. Sadržaj sajta

Svaki korisnik je dužan da unese fotografije, opise i karakteristike svakog proizvoda tako da oni apsolutno odgovaraju činjeničnom stanju. Zanateria ni na koji način ne može biti odgovorna za neispravnost unetih podataka od strane bilo kog korisnika

Zanateria zadržava pravo da u unesenom tekstu izvrši intervencije kako bi se postigla bolja preglednost i gramatička ispravnost, a koje ni na koji način ne menjaju suštinu i značenje teksta. Zanateria zadržava pravo na obradu unesenih fotografija kako bi se postigla njihova bolja estetska uklopljenost na sajt.

Zanateria zadržava pravo da u svakom trenutku, bez dodatnih objašnjenja, ukloni odredjeni proizvod ili prodavnicu sa sajta.

  1. Kupoprodaja

Svaki posetilac sajta je dužan da pažljivo pročita opis proizvoda, uslove slanja i reklamacije i da pogleda fotografije.

Zanateria zadržava pravo da sa platforme ukloni nalog svakog ulogovanog posetioca za kojeg se proceni da je nepouzdan, bez prethodne najave i objašnjenja.

  1. Recenzije

Recenziju i ocenu proizvoda može uneti ulogovani posetilac nakon kupovine odredjenog proizvoda. On je dužan da recenziju napiše objektivno, bez namere da naškodi nečijem ugledu ili namere da obmane ostale posetioce nerealnom recenzijom. Ukoliko recenzija sadrži lične uvrede i neprikladan rečnik biće odmah uklonjena, a Zanateria zadržava pravo da korisniku koji takvu recenziju napiše, ukloni nalog sa platforme.

  1. Nedozvoljeno na sajtu

Govor mržnje se neće tolerisati na Zanateriji. Bilo koji oblik nacionalne, rasne, verske i seksualne diskriminacije ili poziv na nasilje biće odmah sankcionisani trajnim uklanjanjem prodavnice ili naloga Kupca i prijavom nadležnim službama.

U okviru svakog proizvoda postoji opcija “Prijavi nepravilnost” putem koje posetioci sajta mogu obavestiti tim Zanaterije o svakoj uočenoj nepravilnosti ili nedozvoljenom ponašanju.