Zašto treba da prodaješ na Zanateriji

  1. Ovde je ekipa

Ukoliko imaš svoju malu proizvodnju, Zanateria je tvoje prirodno okruženje. Ovde su mala i srednja preduzeća, socijalna preduzeća, poljoprivredna gazdinstva, organizacije i pojedinci koji se bore za istu stvar kao i ti. Mali proizvođači koji brinu o svakom detalju i pažljivo grade svoju reputaciju.

Ovde su i svi oni koji podržavaju male proizvođače, poput tebe. Oni koji vole i kupuju zanatske proizvode. Njima ne moraš da objašnjavaš zašto je tvoj ručno rađeni proizvod skuplji od nekog kineskog krša. Ovo je mesto na kojem ćeš sigurno uvećati bazu svojih kupaca, jer će te na Zanateriji “otkriti” i mnogi koji do sada nisu znali za tebe i tvoje proizvode.

  1. Ovde gradiš svoj brend

Sam biraš naziv svoje prodavnice, unosiš logo i priču o svom malom biznisu. Sve opise proizvoda, pravila i sardžaj svoje prodavnice kreiraš na način koji odgovara tebi i tvom brendu.

Na Zanateriji, za razliku od većine drugih sajtova, tvoj proizvod neće biti zatrpan gomilom “džanka” i polovnih proizvoda koji ti štete reputaciji. Selekcija koju vršimo učiniće da tvoji proizvodi budu u probranom društvu kraft robne kuće. Prolazak kroz selekciju će ti ujedno dati i legitimitet kod kupaca, tako da oni neće morati da istražuju da li su tvoji proizvodi “pravi kraft”. Tvoje prisustvo na Zanateriji će biti dovoljna potvrda.

  1. Ovde možeš da testiraš proizvode

Zanateria je idealno mesto za testiranje tvojih novih proizvoda na realnom tržištu. Nije potrebno da stvaraš velike zalihe kao u “pravoj” prodavnici. Dovoljno je da kreiraš prototip proizvoda, ponudiš ga na sajtu i u uslovima isporuke upišeš koliko ti je vremena potrebno da ga proizvedeš i pošalješ.

Na Zanateriji možeš i da testiraš svoju biznis ideju. Ako razmišljaš da li treba da se “svim srcem” upustiš u nešto, možeš da ulistaš svoje proizvode na sajt i proveriš kako realno tržište reaguje na tvoju ideju i izmeriš koliki je njen potencijal.

  1. Ovde lako naplaćuješ

Na Zanateriji komuniciraš sa kupcem, primaš narudžbinu i naplaćuješ svoj proizvod. Ne čekaš distributera ili komisionog prodavca nedeljama ili mesecima kako bi ti isplatio nešto što je odavno prodao.

  1. Ovde imaš podršku 

Zanateria ti pruža tehničku podršku. Sajt je kreiran tako da ulistavanje proizvoda bude lako. Kreiramo i detaljna uputstva za sve korake u poslovanju na Zanateriji: podešavanje prodavnice, ulistavanje proizvoda, savete za kreiranje sadržaja, vodiče za delovanje nakon primljene narudžbine…

Osim online podrške, od Zanaterije dobijaš i jaku offline podršku. Otvaramo svojim proizvođačima put ka medijima i sajmovima, sklapamo partnerstva sa kompanijama i udruženjima koja imaju za cilj edukaciju, promociju i osnaživanje svih domaćih malih proizvođača.

Ukoliko želiš da prodaješ na Zanateriji, možeš se prijaviti na sledećem LINKU.