Zašto treba da prodaješ na Zanateriji

  1. Ovde je ekipa

Zanateria je tvoje prirodno okruženje. Ovde se neguje kraft kultura. Ovde se okupljaju sve one firme i pojedinci koji se bore za istu stvar kao i ti i koji dele tvoju proizvodnu filozofiju. Svi oni mali proizvođači koji brinu o svakom detalju i pažljivo grade svoju reputaciju.

Ovde se okupljaju i oni koji podržavaju male proizvođače, oni koji vole i kupuju zanatske proizvode. Njima ne moraš da objašnjavaš zašto je tvoj ručno rađeni proizvod skuplji od nekog kineskog generičkog proizvoda. Iako neki od njih već znaju za tvoje proizvode, sasvim je sigurno  da će te na Zanateriji “otkriti” i mnogi koji do sada nisu imali prilike da čuju za ono što radiš.

  1. Ovde možeš da gradiš svoj brend

Kada dogovorimo saradnju, ti biraš naziv svoje prodavnice, unosiš logo i priču o svojoj proizvodnji. Sve opise proizvoda, pravila i sardžaj svoje prodavnice sam(a) kreiraš na način koji odgovara tebi i tvom brendu.

Na Zanateriji, za razliku od većine drugih sajtova, tvoj proizvod neće biti zatrpan gomilom “džanka” i polovnih proizvoda čije društvo ti kvari reputaciju. Selekcija koju vršimo učiniće da tvoji proizvodi budu u probranom društvu kraft robne kuće. Prolazak kroz selekciju će ti dati i legitimitet kod kupaca koji neće morati da istražuju da li su tvoji proizvodi “pravi kraft”. Tvoje prisustvo na Zanateriji će biti dovoljna potvrda.

  1. Ovde možeš da testiraš 

Zanateria je idealno mesto za testiranje tvojih novih proizvoda na realnom tržištu. Nije potrebno da stvaraš velike zalihe kao u “pravoj” prodavnici. Dovoljno je da kreiraš prototip proizvoda, ponudiš ga na sajtu i u uslovima isporuke upišeš koliko ti je vremena potrebno da ga proizvedeš i pošalješ.

Na Zanateriji možeš i da testiraš svoju biznis ideju. Ako razmišljaš da li treba da se “svim srcem” upustiš u nešto, možeš da ulistaš svoje proizvode na sajt i proveriš kako realno tržište reaguje na tvoju ideju i izmeriš koliki je njen potencijal.

  1. Ovde lako naplaćuješ

Na Zanateriji sam(a) komuniciraš sa kupcem, primaš narudžbinu i naplaćuješ svoj proizvod. Ne čekaš distributera ili komisionog prodavca nedeljama kako bi ti isplatio ono što je odavno prodao.

  1. Ovde imaš podršku 

Zanateria ti pruža tehničku podršku. Sajt je kreiran tako da ulistavanje proizvoda bude lako. Kreiramo i detaljna uputstva za sve korake u poslovanju na Zanateriji: podešavanje prodavnice, ulistavanje proizvoda, savete za kreiranje sadržaja, vodiče za delovanje nakon primljene narudžbine…

Osim online podrške, od Zanaterije dobijaš i jaku offline podršku. Otvaramo svojim proizvođačima put ka medijima i sajmovima, sklapamo partnerstva sa kompanijama i udruženjima koja imaju za cilj edukaciju, promociju i osnaživanje svih domaćih malih proizvođača.